Echipa

Imola Simon
administrator centru de echitație

Imola Simonadministrator centru de echitație
mărește imaginea

Sportivă de performanță la disciplina Obstacole, cu o prezență competițională la nivel național (disciplina sărituri peste obstacole), Imola este Administratorul și unul din instructorii Salina Equines, rol în care își pune în valoare pasiunea pentru sportul nobil.

“Pasiunea față de cai o am de când mă știu, mereu m-a impresionat ființa calului, am tot respectul față de ei. Nu aș putea trăi fără cai și recomand cu căldură echitația, e o terapie pentru psihicul uman și foarte benefică trupului (coloană, poziție)”

Yannis Madrid Carmona
antrenor de cai și călăreți

Yannis Madrid Carmona antrenor de cai și călăreți
mărește imaginea

Sportiv de performanță și antrenor pentru cai și călăreți, s-a născut într-o familie cu tradiție în creșterea cailor, devenind campion în Liga Andaluză, la doar 16 ani. După ce a absolvit cursurile unei facultăți de sport/călărie, a lucrat - ca instructor de călărie și concurent în competiții de dresaj, nivel progresii Saint Georges - la Grajdurile Regale din Cordoba Spania, o instituție cu tradiție seculară în creșterea cailor și în America, în cadrul impresionantului show de dresaj, Cavalia. La Salina Equines, e responsabil de dresajul cailor tineri și pregătirea lor pentru competiții, dar și de cascadorii, roman riding sau dresaj natural.

"După antrenament, uită-te în ochii calului şi el îți va spune la ce se gândește referitor la modul în care l-ai tratat. Ce îmi place la cai, pe lângă frumusețe, este capacitatea lui de a-ţi da înapoi ceea ce tu i-ai dăruit, sunt oglinda perfectă. Dă-i eleganță şi armonie şi el o să îți dea înapoi înzecit."

Ioana Nechifor

Ioana vede beneficiile interacțiunii om-cal prin filtrul profesiei ei: este psiholog și instructor de echitație în cadrul Salina Equines. Având experiență în hipoterapie în străinătate, Ioana ne încurajează să petrecem timp practicând echitația sau pur și simplu îngrijind caii, pentru a câștiga atât un trup armonios, cât și echilibru emoțional.

"Pentru mine e mereu o gură de aer curat lucrul cu şi alături de cai. Îndrăgesc enorm bunătatea lor şi sunt fascinată mereu de lecțiile pe care aceștia le oferă. Calul te învață sa trăiești prezentul la superlativ şi te încarcă de învățăminte, sa-ţi folosească o viață! Şi unde mai pui că are niște ochi iubitori şi sinceri şi un nas catifelat şi curios?"

Claire Vicomte
antrenor cai, sportivă de performanță

A început la 8 ani, în Martinvast, Normandia, la "Ecuries Le Goupil”. A început luând lecții cu ponei. Apoi, a participat la competiții de sărituri până la 18 ani, îmbunătățindu-și progresiv abilitățile. A lucrat ulterior în altă crescătorie în Normandia, antrenând cai tineri și comercializându-i, pentru sărituri. După ce a obținut o diplomă în Limbi Moderne Aplicate, s-a întors în Martinvast, pentru a participa la competiții cu caii crescuți acolo.

A avut rezultate bune la 115cm cu ponei (locul 7 în Franța, 2004) și apoi, la 120, 125 și 130 cm cu cai. A câștigat Normandia Horse Show în 2009 și 2011, cu doi cai diferiți, și diverse locuri în concursuri profesioniste, până la nivelul B1 (130 cm), din 2011 până în 2015.

"De ce practic acest sport? Pentru că iubesc relația cu animalele, în special caii. Îmi place că nu e nevoie să construim propoziții sau să folosim cuvinte să comunicăm. Iubesc onestitatea lor, curiozitatea, blândețea și îmi place să-i văd cum evoluează. Să lucrezi cu caii te învață despre smerenie, respect și muncă susținută."

Petra Pop
sportivă de performanță