Facilități

Facilitățile Centrului Salina Equines sunt rezultatul unei investiții de 2.5 milioane de euro,, permițând organizarea, încă din primul an de funcționare, a unei competiții internaționale la care au participat peste 150 de concurenți.

Grajduri și boxe interioare

Cele două grajduri si boxele mobile găzduiesc până la 80 de cai. Jumătate din boxe au acces la padoc exterior.

Manejuri exterioare

Baza de echitatie cuprinde si doua manejuri exterioare, cu suprafete de 4000 mp, respectiv 1000 mp. Ambele au suprafațe din nisip și geotextil, tribune încăpătoare, iluminat nocturn, un turn pentru arbitrajul competițiilor și o platformă pentru filmări panoramice. Priveliștea impresionantă asupra Salinei Turda și dealurilor Durgăului constituie un avantaj pentru pasionații de călărie.

Manejul acoperit

Alternativă în anotimpul este rece manejul acoperit, de 800 mp, folosit și pentru încălzirea concurenților în timpul competițiilor. Dușurile interioare și exterioare, solariile pentru cai, plimbătorul automat, terenurile și țarcurile împrejmuite cu gard electric, parcarea pentru autovane cu alimentare electrică, sunt toate dotări menite să asigure îngrijirea adecvată a animalelor din Centru și în timpul compețiilor

Facilitati suplimentare

 

Proprietarii de cai, vizitatorii și sportivii au la dispoziție un minibar pentru energizare, vestiare cu toate dotările necesare, o parcare generoasă. Tribunele exterioare acoperite au o capacitate de 300 de locuri, cele neacoperite, de 450 de locuri. În manejul acoperit, tribunele primesc 300 de spectatori.Toate spațiile beneficiază de monitorizare video și pază permanentă.