Servicii

Școala de echitație

Indiferent de vârsta și nivelul experienței dumneavoastră în echitație, cursurile de echitație pe care le oferim sunt gândite să vă ofere flexibilitate în alegere și siguranță. Instructorii noștri calificați vă vor ajuta să vă perfecționați tehnicile de călărie, progresiv. Caii noștri vor fi selectați pentru a se potrivi, din punct de vedere al dimensiunilor și temperamentului, cu vârsta și experiența dumneavoastră.

Cursurile pentru copii sunt destinate să răspundă în egală măsură nevoii lor de siguranță, dar și trăirii bucuriei călăritului. Felix, Avalanșa și Focus, poneii noștri, îi vor ghida pe cei mai mici dintre oaspeții Centrului în explorarea unei lumi noi, cea a relației om-animal. Caii noștri Curro, Jamiro, Regina, datorită temperamentului lor liniștit, fac din această experiență o întâlnire prietenoasă.

Îi așteptăm pe cei mici și în grupuri organizate, pentru care oferim inițiere în echitație și demonstrații de dresaj sau cascadorie. Cei mici pot asista la hrănirea și îngrijirea cailor, pot vizita manejul, grajdurile. Putem oferi servicii complete, de la organizarea transportului la Centru, până la masa de prânz.

Cei mai avansați dintre tinerii pasionați de călărie vor fi ajutați de instructorii noștri – și de Dabir, Hestia sau Vivaldo – în deprinderea unei game largi de abilități, de la mersul la pas până la sărituri peste obstacole. Pentru această disciplină – obstacole – oferim antrenori personali pentru cal și călăreț.

Cai în pensiune

Pentru cei dintre dumneavoastră care v-ați asumat angajamentul de îngrijire a unui cal pe termen lung, vă stăm la dispoziție cu o gamă variată de servicii de pensiune pentru cai.

Vă promitem că personalul nostru calificat și prietenos va gestiona cu profesionalism și atenție fiecare aspect al regimului personalizat de îngrijire a calului dumneavoastră, de la antrenarea lui propriu-zisă, până la alimentație corespunzătoare, medicamentație adecvată, asistență veterinară de specialitate, servicii potcovar, toaletarea calului și a boxelor.

Pe lângă asistență disponibilă non-stop în cadrul Centrului, facilitățile noastre, care respectă standardele internaționale în materie de echitație (manejul exterior cu nisip geotextil, manejul acoperit, folosit în perioada iernii, plimbătorul) vă garantează nu doar siguranța cailor aflați în pensiune, ci și confortul dumneavoastră.

Agrement

Zona turistică Salina Turda – în apropierea căreia se află și Centrul Salina Equines – e generoasă în posibilități de petrecere a timpului liber. Noi vă punem la dispoziție „mijlocul de transport”.

Puteți alege între a face drumeții călare în împrejurimi sau a vă plimba cu trăsura lui Hendrik & Gerrit prin podgoria La Salina, întinsă pe 50 de hectare. Vă propunem să faceți popas în foișorul din podgorie, să savurați unul din vinurile Issa, liniștea și priveliștea văilor Durgăului. Apoi, pentru pofticioși, restaurantul Sarea-n bucate, aflat la poalele dealului cu vie, întinde masa cu gustări ardelenești savuroase.

www.sareanbucate.ro
www.cramalasalina.ro

Evenimente speciale

Facilitățile Centrului și vecinătatea cramei La Salina și a restaurantului Sarea-n bucate vă permit organizarea unor evenimente speciale. Printre clienții noștri se numără companii care organizează activități de teambuilding, în care lecțiile și demonstrațiile de călărie ajută la însușirea unor abilități de leadership, comunicare sau control emoțional.

Oferim servicii de transport cu trăsuri, pentru ocazii speciale în Turda și organizăm sesiuni foto cu cai, pentru un plus de originalitate a evenimentelor speciale din viața dumneavoastră.

Hipo-terapie

Hipo-terapia este un domeniu la granița dintre echitație și recuperarea medicală (fizică, psihică sau psihomotorie). Salina Equines pune la dispoziția celor interesați cai antrenați și terapeuți specializați în terapia ecvestră. Calmul și încrederea pe care apropierea de cal le aduce au un efect benefic pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru toți cei care decid să petreacă timp alături de un cal.